Ինչպես պատրաստել վաֆլե գլանակներ կրեմով

Վաֆլիների պատրաստման եղանակը
Մարգարինը հալեցնել, մի քիչ սառեցնել, ավելացնել շաքարավազ, ձու: Լավ խառնել, անընդհատ ալյուր ավելացնել, լավ խառնել. Ավելացնլ ջուր: Խմորը պիտի ջրիկ ստացվի, ինչես նրբաբիթները: Նրբաբլիթների համար նախատեսված տարրան տաքացնել, 1ճ/գ խմոր լցնել նրա մեջ, տապակել մինչ կարմրի: Տաք վիճակում միանգամից գլանակ սարքել: ԿրեմԽնձորները մաքրել, կեղևը հանել, քերել մանր քերիչով ու շոգեխաշել թույլ կրակի վրա՝ փակ կափարիչով 15 րոպե, մինչ լավ փափկի: Ավելացնել շաքարավազ, կիտրոնի հյութ, վանիլին, սառեցնել: Ավելացնել ձու, օսլա ու լավ խառնել: Դնել թույլ կրակին ու եփել, մինչ թանձրանա: Հովացնել: Կարագը փափկեցնել սենյակային ջերմաստիճանում, հարել, հետո գդալ առ գդալ լցնել խնձորի զանգվածը, լավ խառնել: Կարևոև է, որպեսի կրեմի պատրաստման ժամանակ բոլոր բաղադրիչների ջերմաստիճանը համարյա նույնը լինի, եթե նրանցից որևէ մեկը տաք լինի, կարագը կհալչի ու կրեմը չի ստացվի: Հովացած գլանակների մեջ կրեմ լցնել:

Ձեզ անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք վաֆլե գլանակներ կրեմով

մարգարին  մարգարին - 250 գրամ

շաքարավազ  շաքարավազ - 100 գրամ

ձու  ձու - 3 հատ

ալյուր  ալյուր - 100 գրամ

ջուր  ջուր - 1 թփյի բաժակ

կրեմ

խնձոր  խնձոր - 0.5 կգ

շաքարավազ  շաքարավազ - 150 գրամ

կիտրոնի հյութ  կիտրոնի հյութ - 2 ճաշի գդալ

վանիլային շաքար  վանիլային շաքար

ձու  ձու - 1 հատ

օսլա  օսլա - 2 ճաշի գդալ

կարագ  կարագ - 200 գրամ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել