Զրազին լիտվական, բելառուսական, ռուսական, լեհական և ուկրաինական խոհանոցի ուտեստներից է, որն իրենից միջուկով կոտլետ է ներկայացնում։ Ասում են, որ զրազին լեհական Վլադիսլավ Յագելո թագավորի սիրելի ուտեստն է եղել։

Վարկածներից մեկով էլ այս ուտեստի հեղինակը միլանցի արքայադուստր Բոնե Սֆորցան է։ 

Բաղադրիչներ կարտոֆիլային հիմքի համար

  • 12 միջին չափսի կարտոֆիլ
  • 2 ձու
  • 1 սոխ
  • 5 ճ․գ․ ալյուր
  • 1 դափնու տերև
  • 1 թ․գ․ աղ

Միջուկի համար

  • 500 գրամ մսի խճողակ
  • 1 սոխ
  • Աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

1. Կարտոֆիլը մեծ կտորներով կտրատեք և խաշեք։ Ջրին չմոռանաք աղ անել։

2. Տաք վիճակում կարտոֆիլը խյուսի վերածեք։

3. Սոխը մանր խորանարդիկների վերածեք։

4. Սոխը բուսայուղով սոխեռած արեք և խառնեք աղացած մսին, միասին տապակեք։ Աղ և պղպեղ արեք։

5. Կարտոֆիլի խյուսին, սառչելուց հետո, ձու և ալյուր ավելացրեք և խառնեք։

6. Կարտոֆիլի խյուսից գնդիկներ արեք, այնուհետև լոշիկի տեսք տվեք, մեջը մի գդալ խճողակից դրեք և կարտոֆիլային կարկանդակի տեսք տվեք։

7. Պատրաստի կարկանդակները թաթախեք ալյուրի մեջ։ Թավայի մեջ բուսայուղ լցրեք և կարկանդակները երկու կողմից տապակեք մինչև կարմրեն։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել