Ինչպես պատրաստել կարտոֆիլով և խճողակով «Զրազի»


00:01 , 23 փետրվար, 2020

Զրազին լիտվական, բելառուսական, ռուսական, լեհական և ուկրաինական խոհանոցի ուտեստներից է, որն իրենից միջուկով կոտլետ է ներկայացնում։ Ասում են, որ զրազին լեհական Վլադիսլավ Յագելո թագավորի սիրելի ուտեստն է եղել։

Վարկածներից մեկով էլ այս ուտեստի հեղինակը միլանցի արքայադուստր Բոնե Սֆորցան է։ 

Բաղադրիչներ կարտոֆիլային հիմքի համար

Միջուկի համար

Պատրաստման եղանակը

1. Կարտոֆիլը մեծ կտորներով կտրատեք և խաշեք։ Ջրին չմոռանաք աղ անել։

2. Տաք վիճակում կարտոֆիլը խյուսի վերածեք։

3. Սոխը մանր խորանարդիկների վերածեք։

4. Սոխը բուսայուղով սոխեռած արեք և խառնեք աղացած մսին, միասին տապակեք։ Աղ և պղպեղ արեք։

5. Կարտոֆիլի խյուսին, սառչելուց հետո, ձու և ալյուր ավելացրեք և խառնեք։

6. Կարտոֆիլի խյուսից գնդիկներ արեք, այնուհետև լոշիկի տեսք տվեք, մեջը մի գդալ խճողակից դրեք և կարտոֆիլային կարկանդակի տեսք տվեք։

7. Պատրաստի կարկանդակները թաթախեք ալյուրի մեջ։ Թավայի մեջ բուսայուղ լցրեք և կարկանդակները երկու կողմից տապակեք մինչև կարմրեն։