Հյութեղ մսով կարկանդակը հագեցնող և անչափ համեղ ուտեստ է: Այն Իսկական գտածո է ցանկացած տանտիրուհու համար:
Ուտեստը բացարձակապես բոլորի ճաշակով կլինի, բոլոր հյուրերը հիացած կլինեն դրանով: Իսկ այն, որ ուտեստն արագ և հեշտ է պատրաստվում, կլինի դրա ընտրության մեծ հաղթաթուղթը:
Հյութեղ մսով կարկանդակ. Անհրաժեշտ բաղադրիչները
Խմորի համար
_Շաքարավազ 1 ճաշի գդալ
_Չոր խմորիչ 10 գր
_Աղ 0,5 թեյի գդալ
_Ջուր 1,5 բաժակ
_Ցորենի ալյուր 4 բաժակ
Լցոնի համար
_Տավարի աղացած միս 800 գր
_Սոխ 2 հատ
_Սխտոր 2 պճեղ
_Բուսական յուղ 0,5 բաժակ
_Կանաչ պղպեղ 3 հատ
_Լոլիկ 3 հատ
_Տոմատի մածուկ 1 ճաշի գդալ
_Աղ, պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Անանուխ՝ ըստ ցանկության
_Սև պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
_Ուրց՝ ըստ ցանկության
_Տաք ջուր 300 մլ
Հյութեղ մսով կարկանդակ. Պատրաստման եղանակը
_Խմորի համար խորը ամանի մեջ լցնել շաքարավազը, չոր խմորիչը, աղը, ջուրը, խառնել։
_Այնուհետև ավելացնել ալյուրը և զանգվածը ձեռքերով հունցել։
_Թողնել թաղանթով ու սրբիչով ծածկված մնա տաք տեղում, կես ժամ։
_Թեթևակի յուղած թավայի մեջ լցնել աղացած միսը, տապակել 5 րոպե։
_Ապա ավելացնել մանր կտրատած սոխը, մանր կտրատած սխտորը, լցնել մնացած բուսայուղը և խառնել։
_Տապակել 5 րոպե, ավելացնել մանր կտրատած կանաչ պղպեղն ու լոլիկը, տոմատի մածուկը, ավելացնել համեմունքները, աղը, պղպեղը, անանուխը, սև պղպեղը և ուրցը։
_Ամեն ինչ մանրակրկիտ խառնել և կափարիչով ծածկված եփել 10 րոպե:
_Դրանից հետո ավելացնել տաք ջուր և եփել ևս 2 րոպե, դրանից հետո անջատել կրակը։
Շարունակությունն՝ այստեղ