Բաղադրամասեր

  • Միջուկի համար՝

  • 1 կգ տավարի յուղոտ մսին՝

  • 3 գլուխ աղացած սոխ,

  • ընկույզ,

  • բահար (հոտավետ պղպեղ),

  • աղ,

  • Վերին շերտի համար՝

  • 1 կգ տավարի անյուղ մսին՝

  • 500 գր բլղուր,

  • աղ և կարմիր պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  • Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։

  • Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։

  • Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով։

  • Երբ պատրաստ է ե՛ւ միջուկի, ե՛ւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:

  • Իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միս օգտագործել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել