Բաղադրամասեր
-
Միջուկի համար՝
-
1 կգ տավարի յուղոտ մսին՝
-
3 գլուխ աղացած սոխ,
-
ընկույզ,
-
բահար (հոտավետ պղպեղ),
-
աղ,
-
Վերին շերտի համար՝
-
1 կգ տավարի անյուղ մսին՝
-
500 գր բլղուր,
-
աղ և կարմիր պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
-
Միջուկի համար տապակել միսը և գլուխ սոխը։
-
Ավելացնել ընկույզ, այնուհետև բահար և աղ։
-
Վերին շերտը պատրաստելու համար միսն ու բլղուրը աղալ, համեմել կարմիր պղպեղով և աղով։
-
Երբ պատրաստ է ե՛ւ միջուկի, ե՛ւ վերին շերտի միսը, հարկավոր է բլղուրով մսից գնդեր պատրաստել, եւ լցոնել միջուկով՝ փորձելով տալ կիտրոնի ձեւ: Իշլի քյուֆթան խաշելուց հետո նախընտրելի է մատուցել լիմոնով:
-
Իշլի քյուֆթա պատրաստելու համար հարկավոր է քիչ ձավար եւ շատ միս օգտագործել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել