Անհրաժեշտ բաղադրիչներ՝

  • Հայկական լավաշ,
  • Միս (ըստ ցանկության),
  • Երիտասարդ կաղամբ,
  • Կարմիր սոխ,
  • Վարունգ,
  • Լոլիկ,
  • Պղպեղ,
  • Մաղադանոս,
  • Թթվասեր,
  • Սխտոր,
  • Գինու քացախ,
  • Աղ, շաքարավազ, պղպեղ,
  • Բուսական յուղ։

Պատրաստման եղանակը

Սկզբից պատրաստում ենք սոուսը: Դրա համար թթվասերին ավելացնում ենք կտրատած մաղադանոսը, մանրացրած սխտորը, աղը և լավ խառնում:

Այնուհետև գինու քացախին, աղին և շաքարավազին ավելացնում ենք մանր կտրատած սոխը:

Կտրատում ենք բանջարեղենը:

Անհրաժեշտ չափսով կտրատում ենք լավաշն ու քսում սոուսը, ապա դնում բանջարեղենը:

Միսը մանր կտրատում ենք և արագ-արագ տապակում բուսական յուղի մեջ այնպես, որ միսը չկորցնի իր հյութեղությունը:

Միսն ավելացնում ենք լավաշին և, լավ փաթաթելով երկու կողմից, մի փոքր տապակում:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել