Թթենին բավականին հին բույս է։ Թութը մի շարք ճաշատեսակների համար հումք է հանդիսանում։ Այն ունի շատ հաճելի քաղցր համ։ Այն ամեն տարի պտուղներ է տալիս։ Թե՛ պտուղները, թե՛ տերևները և թե՛ արմատը շատ օգտակար են մեր օրգանիզմի համար։ Թթենին՝ որպես հումք, օգտագործվում է նաև երաժշտական գործիքներ և դեկորատիվ իրեր պատրաստելու համար։
Պտուղի նկարագրությունը
Պտուղի բաղադրության մեջ մտնում են․
- Մրգային շաքարներ և գլյուկոզա,
- Եթերային յուղ,
- Կալցիում,
- B, E, A և C խմբի վիտամիններ։
Կալորիականությունը՝ 40 կկալ
Օգտակարություն
- Վիտամիններով հարուստ բաղադրության շնորհիվ ամրապնդում է իմունիտետը։
- Թթենու պտուղներն օգտագործում են քաշը նվազեցնելու համար։
- Մտավոր կամ ֆիզիկական ծանրաբեռնվածության ժամանակ վերականգնում են ուժերը։
- Թթենու տերևներից պատրաստված արգանակն օգնում է նվազեցնել արյան մեջ շաքարի մակարդակը։ Այս արգանակն օգտակար է նաև բրոնխիտի և անգինայի ժամանակ։
- Թարմ թութը նվազեցնում է մաշկի գրգռվածությունը։
- Թթից պատրաստված արգանակն օգտակար է նաև արտաքին օգտագործման համար։ Այն փափկություն է հաղորդում մաշկին ու մազերին և օգտակար է մազերի աճի համար։
- Թթից պատրաստում են շատ համեղ և օգտակար հյութ։ Այն շատ լավ հակաբորբոքային միջոց է։ Այս հյութը շատ օգտակար է գրիպի և ուժերի անկման ժամանակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել