Ֆրանսիացի հանրահայտ հուշակագործ Պիեր Էրմեի հրաշալի թխվածքաբլիթները անտարբեր չեն թողնի ոչ ոքի։

Անհրաժեշտ բաղադրիչներն են

  • Փափկած կարագ – 250 գ
  • Շաքարի փոշի – 100 գ
  • Աղ – ¼ թ/գ
  • Վանիլին – 1 գ
  • Ալյուր – 330 գ
  • Ձու – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Փափկած կարագը տրորել շաքարի փոշու հետ, ավելացնել աղը, վանիլինը, այնուհետև՝ ալյուրը։ Ըստ ցանկության կարող եք նաև լիմոնի քերուկ և մի քիչ մշկընկույզի փոշի ավելացնել։

2. Արագ խմոր հունցեք՝ դրան գնդի ձև տալով։ Խմորը 3 մասի բաժանեք, ամեն մի մասը գլանաձև գրտնակեք՝ 2-3 սմ տրամագծով, փաթաթեք սննդային թաղանթով և 10-15 րոպեով դրեք սառցախցիկը։

3. Գլանակներին ձվի դեղնուց քսեք, թավալեք շաքարավազի մեջ, կտրեք 1,5-2 սմ լայնքով կտորների, շարեք յուղաթղթի վրա և թխեք 180-190 աստիճանի տակ 20-25 րոպե, մինչև թեթև կարմրեն։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել