Ինչպես պատրաստել նարնջով նյարդ

Տապակի մեջ կարագ հալեցնել, ավելացնել շաքարավազը, խառնել՝ մինչև շաքարավազը հալվի: Նարինջն, առանց կլպելու, շրջանաձև կտրել 1 սմ հաստության շերտերի, դրանք տապակել՝ մինչև սկսեն կարամելիզացվեն, յուղի հետ տեղափոխել ափսեի մեջ: Սննդային տոպրակի մեջ լցնել ալյուրը, կարմիր պղպեղը, խառնել: Լյարդի թաղանթը հեռացնել, շերտատել, լցնել պղպեղով համեմված ալյուրով տոպրակի մեջ թափահարել, որպեսզի լյարդի կտորները հավասարաչափ ալրապատվեն: Տապակի մեջ բուսայուղ տաքացնել, լյարդի կտորները տապակել, հանել ափսեի մեջ, աղ անել: Կիսած ու շերտատած սոխը նույն յուղով տապակել՝ ավելացնել արգանակը, հասցնել եռման աստիճանի, մեջը լցնել տապակած լյարդի կտորները, կափարիչ դնել, եփել 5 րոպե, ապա ավելացնել մանանեխը, նարինջն իր յուղով, վրան կտրտած մաղադանոս շաղ տալ և կրակից վերցնել:

Ձեզ անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք նարնջով նյարդ

կարագ  կարագ - 25 գրամ

շաքարավազ  շաքարավազ - 25 գրամ

նարինջ  նարինջ - 1 հատ

ալյուր  ալյուր - 55 գրամ

կարմիր աղացած պղպեղ  կարմիր աղացած պղպեղ - 1 թեյի գդալ

տավարի լյարդ  տավարի լյարդ - 400 գրամ

սոխ  սոխ - 1 գլեւխ

մսի արգանակ  մսի արգանակ - 250 մլ

մանանեխ  մանանեխ - 2 թեյի գդալ

ձեթ  ձեթ

աղ  աղ

սև պղպեղ  սև պղպեղ

մաղադանոս  մաղադանոս - 0.5 փունջ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել