Բաղադրիչներ

1. Կեֆիր – 200 մլ
2. Շաքարավազ – 4 ճ/գ
3. Ձու – 1 հատ
4. Վանիլին – 1 պտղունց
5. Կարագ – 50 գ
6. Ալյուր – 400-450 գ
7. Փխրեցուցիչ – 1 թ/գ
8. Զտված բուսական յուղ – 1 բաժակ

Պատրաստման եղանակը

1. Փափուկ կարագը խառնել ձվերի և շաքարավազի հետ:

2. Ավելացնել կեֆիրը և խառնել:

3. Ավելացնել ալյուրը, վանիլինը և փխրեցուցիչը: Փափուկ խմոր հունցել:

4. Բուսայուղը տաքացնել:

5. Խմորը գրտնակել 1 սմ հաստության, փքաբլիթներ ձևավորել:

6. Փքաբլիթները երկու կողմից տապակել տաք ձեթի մեջ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել