Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 1 բաժակ
2. Ձու – 2 հատ
3. Կարագ – 100 գ
4. Խտացրած կաթ – 1 բանկա
5. Սոդա – 1/2 թ/գ
6. Կակաո – 1-2 ճ/գ
Կրեմի համար՝
1. Թթվասեր – 300 գ
2. Շաքարավազ – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարագը հալեցնել, խառնել խտացրած կաթի, ձվերի և ալյուրի հետ:
2. Ավելացնել կիտրոնահյութով հանգցրած սոդա: Խառնել:
3. Խմորը բաժանել երեք մասի:
4. Խմորի երկու մասերին կակաո ավելացնել և առանձին-առանձին թխել:
5. Հարել թթվասերը և շաքարավազը, և տորթի տաք շերտերի վրա տարածել ստացված կրեմը: Կրեմն ավելացնել աստիճանաբար, որպեսզի այն ներծծվի խմորի մեջ:
6. Զարդարել շոկոլադով և հատապտուղներով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել