Այն բոլորովին չոր չէ, ուստի կրեմի կարիք չի զգացվի:

Բաղադրիչներ

✓ Ալյուր— 1 բաժակ

✓ Հավկիթ — 5 հատ

✓ Շաքարավազ — 1 բաժակ

✓ Փխրեցուցիչ— 2,5 թ/գ

✓ Աղ— մի պտղունց

✓Ջուր— 140 մլ

✓ Կիտրոնաթթու — 1/4թ/գ

✓ Ձիթապտղի յուղ — 90 մլ

Պատրաստման եղանակը

Վերցնում ենք հավկիթները և առանձնացնում դեղնուցը սպիտակուցից:

Խառնում ենք ալյուրը, փխրեցուցիչը, աղը, 150 գր. շաքարավազը:

Փոքրիկ անցք ենք անում ալյուրի մեջ և այնտեղ լցնում ենք դեղնուցները, ապա ավելացնում ջուր: Խառնում ենք: Ավելացնում ենք ձիթապտղի յուղը:

Խառնում ենք գդալով, իսկ հետո հարիչով, մինչև կդառնա միաձույլ զանգված:

Հարում ենք 5 ձվի սպիտակուցները այնքան, մինչև կստացվի կայուն փրփուր:

Դանդաղ լցնում ենք կիտրոնաթթուն, խարում ենք, ապա ավելացնում ենք մնացած շաքարավազը և կրկին հարում ենք, մինչև ստացվի խիտ զանգված:

Սպիտակուցները ավելացնում ենք խմորին և դանդաղ ու խնամքով խառնում ենք սիլիկոնե փայտիկով:

Ջեռոցը ջերմաստիճանը հասցնում ենք 180 աստիճանի: Ամանի մեջ դնում են յուղաթուղթը և վրան լցնում խմորը:

Եփում ենք այն 45 րոպե: Եփելուց հետո թողնում ենք բիսկվիտը մի փոքր սառչի, ապա մատուցում:

Այս բիսկվիտը պահպանվում է մեկ շաբաթ: Միայն հարկավոր է այն փաթաթել թղթով:

Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել