Բաղադրիչներ

1. Ելակ – 1 կգ
2. Շաքարավազ – 400 գ
3. Պեկտին – 25 գ
4. Կիտրոն – 1 հատ

Պատրաստման եղանակը

1. Ելակները լվանալ, մաքրել, տեղավորել կաթսայի մեջ, ավելացնել շաքարավազ, պեկտին, կիտրոնի հյութ, խառնել:

2. Կաթսան դնել միջին կրակի վրա, եփել 3-4 րոպե: Չթողնել, որ ջեմն ուժեղ եռա:

3. Լցնել բանկաների մեջ, մեծ կաթսայի մեջ սրբիչ դնել, բանկաները դնել վրան:

4. Կաթսայի 3/4-ը լցնել սենյակային ջերմաստիճանի ջուր, եռացնել 10-12 րոպե:

5. Հանել բանկաները, սառեցնել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել