Հնդկաձավարն այս եղանակով պատրաստելիս շատ համեղ է ստացվում. փորձեք և կհամոզվեք։

Բաղադրիչներ

  • Հնդկաձավար՝ 150 գ
  • Աղացած միս՝ 250-300 գ
  • Սոխ՝ 1 հատ
  • Տոմատի մածուկ՝ 2 ճաշի գդալ
  • Սխտոր՝ 2 պճեղ
  • Գազար՝ 1 հատ
  • Բուսայուղ՝ 2-3 ճաշի գդալ

Այս չափաբաժինները նախատեսված են 3 անձի համար:

Ինչպես պատրաստել

  1. Հնդկաձավարը լվանալ, տաքացրած թավային թեթևակի բուսայուղ քսել և հնդկաձավարը չորացնել:
  2. Տապակել միսը, մանր կտրատված սոխը և խոշոր քերիչով անցկացված գազարը:
  3. Ավելացնել տոմատի մածուկը և լավ խառնել:
  4. Մսի և բանջարեղենների վրա ավելացնել հնդակաձավարը և եռացրած ջուր լցնել, որպեսզի հնդկաձավրը ծածկվի, համեմել աղով և եփել մարմանդ կրակի վրա փակ կափարիչով:
  5. Պատրաստի ուտեստին ավելացնել մանրացված սխտորը: Կարելի է ավելացնել նաև աղացած սև պղպեղ և դափնու տերև:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել