
Շոկոլադե մուսը կաթնաշոռով խենթացնում է յուրաքանչյուրին։ Կարելի է ուտել նաև գիշերը։
Բաղադրիչներ`
- Անյուղ կաթնաշոռ— 300 գրամ,
- Կակաո— 1,5 ճաշի գդալ,
- Բնական յոգուրտ — 100 գրամ,
- Ջուր— 30 մլ,
- Ժելատին— 15 գրամ,
- Շաքարի փոխարինիչ— ըստ ճաշակի։
Պատրաստումը՝
- Բլենդերի մեջ հարում ենք յոգուրտը, կաթնաշոռը և կակաոն մինչև միատարր զանգված ստանալը։ Թրջել ժելատինը սառը ջրի տակ 10-15 րոպե։ Դնում ենք ժելատինով կաթսան կրակի վրա և մինչև եռալը, ավելացնում ժելատին և խառնում։ Հարում ենք կրեմը հարիչով 1-2 րոպե։
- Լցնում ենք կրեմը ֆորմաների մեջ և դնում սառնարանում 2-3 ժամ։
- Ըստ ցանկության կարելի է նաև ավելացնել ընկույզ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել