Բաղադրիչներ
- ձու լորի - 18 հատ
- շաքարավազ - 150 գ
- կիտրոն - 300 գ
- սերուցք՝ 30-35% յուղայնությամբ - 250 մլ
- ժելատին - 10 գ
Պատրաստման եղանակը
Ժելատինը լցնում ենք 150 մլ եռացրած ջրի մեջ և թողնում այնքան, ինչքան նշված է փաթեթի վրա։
Կիտրոնի հյութը քամում ենք։
Սերուցքը հարում ենք 50 գ շաքարավազի հետ։
Սպիտակուցները հարում ենք 50 գ շաքարավազի հետ։
Դեղնուցները հարում ենք 50 գ շաքարավազի հետ։
Ժելատինը դնում ենք կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա հանում ենք կրակի վրայից։
Դեղնուցներն ու ժելատինը խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք կիտրոնի հյութն ու խառնում ենք։ Ավելացնում ենք սերուցքն ու շարունակում ենք խառնել, որից հետո լցնում ենք սպիտակուցային զանգվածն ու խառնում ենք։
Ստացված խառնուրդը վերածում ենք կրեմային զանգվածի ու 3-4 ժամ թողնում ենք սառնարանում։
Լավ սառեցնելուց հետո մատուցում ենք։
Դեսերտը նախատեսված է 5-6 հոգու համար։
Կիտրոնի հյութը քամում ենք։
Սերուցքը հարում ենք 50 գ շաքարավազի հետ։
Սպիտակուցները հարում ենք 50 գ շաքարավազի հետ։
Դեղնուցները հարում ենք 50 գ շաքարավազի հետ։
Ժելատինը դնում ենք կրակի վրա, հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա հանում ենք կրակի վրայից։
Դեղնուցներն ու ժելատինը խառնում ենք, ապա ավելացնում ենք կիտրոնի հյութն ու խառնում ենք։ Ավելացնում ենք սերուցքն ու շարունակում ենք խառնել, որից հետո լցնում ենք սպիտակուցային զանգվածն ու խառնում ենք։
Ստացված խառնուրդը վերածում ենք կրեմային զանգվածի ու 3-4 ժամ թողնում ենք սառնարանում։
Լավ սառեցնելուց հետո մատուցում ենք։
Դեսերտը նախատեսված է 5-6 հոգու համար։
Բարի վայելում։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել