Բաղադրիչներ
- ձու - 4 հատ
- ալյուր - 160 գ
- փխրեցուցիչ - 2 թ/գ
- աղ - 1/4 թ/գ
- պաքսիմատ - 1 ճ/գ
- շաքարավազ - 200 գ
- օսլա (крахмал) - 120 գ
- վանիլային շաքարափոշի - 1 ճ/գ
- կարագ - 230 գ
- շաքարի փոշի - 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը փափկեցնում ենք ու թողնում, որ սառչի սենյակային պայմաններում:
Ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչն ու աղը մաղում ենք:
Ձուն հարում ենք սովորական և վանիլային շաքարավազի հետ:
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք:
Ավելացնում ենք փափկած կարագը:
Ձևամանը պատում ենք կարագով ու պաքսիմատով:
Այնուհետեև խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու եփում ջեռոցում 40-50 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ջեռոցից հանելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի:
Ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչն ու աղը մաղում ենք:
Ձուն հարում ենք սովորական և վանիլային շաքարավազի հետ:
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք:
Ավելացնում ենք փափկած կարագը:
Ձևամանը պատում ենք կարագով ու պաքսիմատով:
Այնուհետեև խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու եփում ջեռոցում 40-50 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ջեռոցից հանելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել