Բաղադրիչներ

  • ձու - 4 հատ
  • ալյուր - 160 գ
  • փխրեցուցիչ - 2 թ/գ
  • աղ - 1/4 թ/գ
  • պաքսիմատ - 1 ճ/գ
  • շաքարավազ - 200 գ
  • օսլա (крахмал) - 120 գ
  • վանիլային շաքարափոշի - 1 ճ/գ
  • կարագ - 230 գ
  • շաքարի փոշի - 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

Կարագը փափկեցնում ենք ու թողնում, որ սառչի սենյակային պայմաններում:
Ալյուրը, սոդան, փխրեցուցիչն ու աղը մաղում ենք:
Ձուն հարում ենք սովորական և վանիլային շաքարավազի հետ:
լեհական-կեքս-3
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք:
լեհական-կեքս-4
Ավելացնում ենք փափկած կարագը:
լեհական-կեքս-5
Ձևամանը պատում ենք կարագով ու պաքսիմատով:
լեհական-կեքս-6
Այնուհետեև խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու եփում ջեռոցում 40-50 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ջեռոցից հանելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա վրան շաղ ենք տալիս շաքարի փոշի:
լեհական-կեքս-7
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել