Այսօր մեր ընթերցողների համար մի շատ համեղ թխվածքի բաղադրատոմս ենք
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնեք ալյուրը, աղը, կակաոն և փխրեցուցիչը։
2. Փափուկ կարագը հարեք շաքարավազի հետ։
3. կարագին ավելացրեք ելակի օշարակը, ձվերը (հատ–հատ) և լավ հարեք։
4. Ավելացրեք թթվասերն ու խառնեք։
5. Ավելացրեք ալյուրի խառնուրդը և հարիչի դանդաղ ռեժիմով հարեք։ Լցրեք կոնյակը և կրկին խառնեք։
6. Ձևամանի մեջ կարագ քսեք և ալյուր ցանեք։ Լցրեք խմորը և վրան 20 ելակ դրեք։
7. Թխեք 170 աստիճան տաքացված ջեռոցում 65 րոպե (ընթացքում ստուգելով)։
8. Հանեք թխվածքը և թողեք հինգ րոպե մնա իր ամանի մեջ, հետո հանեք և դրեք ցանցի վրա, որ լավ սառչի։
9. Տեղափոխեք մատուցման ամանի մեջ և վրայից շարեք մնացած ելակները։
10. 20 գրամ շոկոլադը հալեցրեք և լցրեք ելակների վրա։ Մնացած շոկոլադը քերեք և քերուկով զարդարեք թխվածքը։
պատրաստել՝ ելակով և շոկոլադով։ Անպայման փորձեք այն, քանի դեռ ելակի սեզոնը չի ավարտվել։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ
- Ալյուր – 200 գր
- Շաքարավազ – 150 գր.
- Կակաո – 30 գր.
- Թթվասեր – 100 գր.
- Կոնյակ – 2 ճ.գ.
- Ելակ – 25 հատ
- Կարագ – 100 գր.
- Ձու – 2 հատ
- Ելակի օշարակ – 2 ճ.գ.
- Փխրեցուցից – 10 գր.
- Աղ – ¼ թ.գ.
- Սև շոկոլադ – 60 գր.