Այսօր կպատմենք, թե ինչպես է պետք պատրաստել Զատիկի կուլիչները խտացրած կաթով։ Արդյունքը գերազանցում է բոլոր սպասելիքները։
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ թթխմորի համար
- Ալյուր – 40 գ
- Կաթ – 125 մլ
- Խտացրած կաթ – 100 մլ
- Խմորիչ – 8 գ
- Խմորի բաղադրիչները
- Ալյուր – 3 բաժակ
- Ձու – 3 հատ
- Կարագ – 80 գ
- Խտացրած կաթ – 150 գ
- Վանիլային շաքար – 10 գ
- Ցուկատներ – 140 գ
- Աղ – 0,5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Թասի մեջ լավ խառնեք գոլ կաթն ու խմորիչը։
2. Խառնուրդին ավելացրեք խտացրած կաթը և մաղեք ալյուրը։ Լավ խառնեք ձեռքի հարիչով։ Թասը ծածկեք սրբիչով և կես ժամ թողեք տաք տեղում։
3. Խմորը պատրաստելու համար հարմարավետ տարայի մեջ հարեք ձվերը, ավելացրեք կարագը և խտացրած կաթը։ Լավ խառնեք մինչև համասեռ դառնալը։
4. Խմորի մեջ լցրեք խմորիչով զանգվածը և խառնեք։ Ավելացրեք վանիլային շաքարը, աղը։ Խմորը խառնելով մաղեք ալյուրը։
5. Խմորին ավելացրեք զուկատները և լավ խառնեք։
6. Սեղանին ալյուր ցանեք, խմորը դրեք վրան և լավ հունցեք։ Խմորը պետք է փափուկ և էլաստիկ ստացվի։ Խմորը հետ դրեք թասի մեջ և թողեք 60 րոպե։
7. Խմորը հասունանալուց հետո այն երեք մասի բաժանեք։ Վերցրեք կուլիչների համար նախատեսված թղթից ձևամանները և խմորը դրեք մեջն այնպես, որ կեսից մի քիչ ավել լինի։ Ամանները ծածկեք սրբիչով և այդպես ևս թողեք մեկ ժամ։
8. Խմորը դրեք նախօորք 180 աստիճան տաքացված ջեռոցը և մեկ ժամ թխեք։
9. Ձևավորման համար ձվի սպիտակուցը խառնեք շաքարի փոշիով և լավ հարեք էլեկտրական հարիչով։ Պատրաստի ջնարակը լցրեք կուլիչների վրա և զարդարեք մանր գունավոր կոնֆետներով։