Բաղադրիչներ
- ալյուր - 250 գ
- կարագ - 150 գ
- շաքարավազ - 70 գ
- ձու - 3 հատ
- խմորիչ (չոր ) - 5 գ
- կաթ - 2 ճ/գ
- աղ - 1/2 թ/գ
- կիտրոն - 1 հատ
- Ինչպես նաև՝
- չամիչ - 70 գ
- կոնյակ - 3 ճ/գ
- ձվի դեղնուց
Պատրաստման եղանակը
Չամիչը լցնում ենք ջրի մեջ ու 15-30 րոպե այդպես թողնում:
Ավելացնում ենք 1 ճ/գ ալյուրն ու խառնում ենք:
Ալյուրն անցկացնում ենք մաղով, ավելացնում ենք խմորիչը: Կիտրոնի կեղևն անցկացնում ենք քերիչով, լցնում ենք շաքարավազը, աղը, ձուն, կաթը, կիտրոնի կեղևն ու լավ խառնում ենք:
Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրն ու փորձում ենք ստանալ առաձգական խմոր:
Ստացված զանգվածը 7-10 րոպե հարիչով հարում ենք, որից հետո ավելացնում ենք փափկած կարագն ու ևս 10 րոպե հարում ենք:
Ավելացնում ենք չամիչն ու խառնում ենք:
Խմորը մոտ 2 ժամ դնում ենք տաք տեղում, որպեսզի կրկնակի հասունանա, որից հետո 12 ժամ թողնում ենք սառնարանում:
Խմորը հանում ենք սառնարանից, բաժանում ենք 12 մասի, որոնցից յուրաքանչյուրից մի փոքր հատված առանձնացնում ենք գնդիկների համար:
Ֆորման կարագապատում ենք, սկզբում դնում ենք մեծ գնդերը, մի փոքր փոս ենք բացում ու դնում ենք փոքր գնդիկը:
Բրիոշները պատում ենք ձվի դեղնուցով և 15-30 րոպե թողնում ենք սենյակային պայմաններում:
Այնուհետև 25 րոպե թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Ավելացնում ենք 1 ճ/գ ալյուրն ու խառնում ենք:
Ալյուրն անցկացնում ենք մաղով, ավելացնում ենք խմորիչը: Կիտրոնի կեղևն անցկացնում ենք քերիչով, լցնում ենք շաքարավազը, աղը, ձուն, կաթը, կիտրոնի կեղևն ու լավ խառնում ենք:
Կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրն ու փորձում ենք ստանալ առաձգական խմոր:
Ստացված զանգվածը 7-10 րոպե հարիչով հարում ենք, որից հետո ավելացնում ենք փափկած կարագն ու ևս 10 րոպե հարում ենք:
Ավելացնում ենք չամիչն ու խառնում ենք:
Խմորը մոտ 2 ժամ դնում ենք տաք տեղում, որպեսզի կրկնակի հասունանա, որից հետո 12 ժամ թողնում ենք սառնարանում:
Խմորը հանում ենք սառնարանից, բաժանում ենք 12 մասի, որոնցից յուրաքանչյուրից մի փոքր հատված առանձնացնում ենք գնդիկների համար:
Ֆորման կարագապատում ենք, սկզբում դնում ենք մեծ գնդերը, մի փոքր փոս ենք բացում ու դնում ենք փոքր գնդիկը:
Բրիոշները պատում ենք ձվի դեղնուցով և 15-30 րոպե թողնում ենք սենյակային պայմաններում:
Այնուհետև 25 րոպե թխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Բրիոշը խմորիչով նրբահամ բուլկի է, որն ուրախություն կպատճառի Ձեզ ու Ձեր մտերիմներին իր յուրօրինակ համով:
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/%D5%A2%D6%80%D5%AB%D5%B8%D5%B7%D5%B6%D5%A5%D6%80/?fbclid=IwAR0JArwC69_4zY_LY2o1NSdtzplxwcbRisCZ-ofwt-AzhU6nwS1Kxdrtmc0
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել