Բաղադրիչներ
- սունկ շամպինիոն - 500 գ
- ձիթայուղ - 2-3 ճ/գ
- պանիր - 30 գ
- սոուս բեշամել - 250 մլ
Պատրաստման եղանակը
Վրան զարդարելու համար երկարությամբ կտրատում ենք մեկ սունկը, երկու կողմից տապակում ձիթայուղի մեջ:
Լվանում, չորացնում և կտրատում ենք սունկը, ապա տապակում ձիթայուղի մեջ 15-20 րոպե:
Տապակած սնկին ավելացնում ենք սոուս բեշամելի կեսը և խառնում:
Պատրաստի ուտեստը լցնում ենք ձևամանների մեջ, վրան ավելացնում ենք մնացած սոուսի կեսը և վրան դնում երկար շերտերով կտրատված պանիրն ու տապակած շամպինիոնի կտորները:
Ձևամանները 25 րոպեով տեղափոխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
Պատրաստի ժուլիենը մատուցում ենք տաք վիճակում:
Լվանում, չորացնում և կտրատում ենք սունկը, ապա տապակում ձիթայուղի մեջ 15-20 րոպե:
Տապակած սնկին ավելացնում ենք սոուս բեշամելի կեսը և խառնում:
Պատրաստի ուտեստը լցնում ենք ձևամանների մեջ, վրան ավելացնում ենք մնացած սոուսի կեսը և վրան դնում երկար շերտերով կտրատված պանիրն ու տապակած շամպինիոնի կտորները:
Ձևամանները 25 րոպեով տեղափոխում ենք 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:
Պատրաստի ժուլիենը մատուցում ենք տաք վիճակում:
Մատուցեք ժուլիենը՝ որպես նախուտեստ, տոնական սեղանին մեկ բաժակ սպիտակ գինով։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/%D5%AA%D5%B8%D6%82%D5%AC%D5%AB%D5%A5%D5%B6/?fbclid=IwAR1juX1be1ESzpiQBuMWOMIw4DX0uGPXSOjCgeTlEaQkcrWVhpg_W3OmSQ4
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել