Բաղադրիչներ
- Խմորի համար`
- ալյուր - 480 գ
- ջուր - 200 մլ
- բուսայուղ - 1 ճ/գ
- խմորիչ - 3 թ/գ
- մեղր - 1 ճ/գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- Միջուկի համար`
- տավարի միս (աղացած) - 250 գ
- լոլիկ - 1 հատ
- սոխ - 0,5 գլուխ
- քաղցր տաքդեղ - 2 հատ
- կծու տաքդեղ - 1 հատ
- սխտոր - 1-2 պճեղ
- մաղադանոս - մի քանի ճյուղ
- լոլիկի մածուկ - 1 ճ/գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- պապրիկա - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը: Տաք ջրի մեծ լուծում ենք մեղրն ու խմորիչը: Կաթսայի մեջ լցնում ենք մաղած ալյուրն ու ջրային զանգվածը, ավելացնում բուսայուղն ու աղը: Զանգվածը լավ խառնում ենք և խմոր հունցում: Խմորը 10 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա:
Պատրաստում ենք միջուկը: Մաղադանոսը, լոլիկը, տաքդեղը, սոխը և սխտորը մանր կտրատում ենք և լցնում աղացած մսի մեջ: Ավելացնում ենք լոլիկի մածուկը, համեմունքները և խճողակը լավ խառնում ենք:
Խմորը 6 մասի ենք բաժանում և յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ գրտնակում:
Միջուկը նույնպես 6 մասերի ենք բաժանում և հավասարաչափ տարածում խմորների վրա:
Թխում ենք 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե: Վրան լցնում ենք կտրատած կծու տաքդեղն ու մատուցում:
Ահա և վերջ:
Պատրաստում ենք միջուկը: Մաղադանոսը, լոլիկը, տաքդեղը, սոխը և սխտորը մանր կտրատում ենք և լցնում աղացած մսի մեջ: Ավելացնում ենք լոլիկի մածուկը, համեմունքները և խճողակը լավ խառնում ենք:
Խմորը 6 մասի ենք բաժանում և յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ գրտնակում:
Միջուկը նույնպես 6 մասերի ենք բաժանում և հավասարաչափ տարածում խմորների վրա:
Թխում ենք 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 10-15 րոպե: Վրան լցնում ենք կտրատած կծու տաքդեղն ու մատուցում:
Ահա և վերջ:
Պատրաստեցինք շատ համեղ լահմաջո։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/%D5%AC%D5%A1%D5%B0%D5%B4%D5%A1%D5%BB%D5%B8/?fbclid=IwAR1ydOSPdhUztHsrIbifRcD_K84lcntUmxAXjN2EYx2ePK4fc48wxRb9iu0
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել