Բաղադրիչներ
- կուսկուս - 500 գ
- հավի փափկամիս - 300 գ
- սոխ - 100 գ
- գազար - 100 գ
- աղ - 1/2 թ/գ
- դարչին՝ աղացած - 1/5 թ/գ
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
Կուսկուսը նախապես լցնում ենք եռացրած ջրի մեջ ու 5 րոպե թողնում։ Սոխը մաքրում ու մանր կտրատում ենք։
Գազարը մաքրում ենք ու մանր քերիչով անցկացնում։
Հավի փափկամիսը խորանարդաձև կտրատում ենք։
Բուսայուղը լցնում ենք կաթսայի մեջ և սոխը մոտ 3 րոպե շարունակ խառնելով տապակում ենք։
Ավելացնում ենք գազարն ու մոտ 3 րոպե տապակում ենք։
Ավելացնում ենք հավի միսը և մոտ 15 րոպե տապակում ենք։
Լցնում ենք 500 մլ ջուրն ու հասցնում եռման աստիճանի։
Ապա ավելացնում ենք աղը, պղպեղն ու դարչինը և խառնում ենք։
Լցնում ենք կուսկուսն ու խառնում ենք։
Անմիջապես փակում ենք կափարիչով, հանում ենք կրակի վրայից ու 5-7 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
Կուսկուսը պատառաքաղի օգնությամբ լավ փխրեցնում ենք։
Մատուցելիս զարդարում ենք կանաչիով։
Գազարը մաքրում ենք ու մանր քերիչով անցկացնում։
Հավի փափկամիսը խորանարդաձև կտրատում ենք։
Բուսայուղը լցնում ենք կաթսայի մեջ և սոխը մոտ 3 րոպե շարունակ խառնելով տապակում ենք։
Ավելացնում ենք գազարն ու մոտ 3 րոպե տապակում ենք։
Ավելացնում ենք հավի միսը և մոտ 15 րոպե տապակում ենք։
Լցնում ենք 500 մլ ջուրն ու հասցնում եռման աստիճանի։
Ապա ավելացնում ենք աղը, պղպեղն ու դարչինը և խառնում ենք։
Լցնում ենք կուսկուսն ու խառնում ենք։
Անմիջապես փակում ենք կափարիչով, հանում ենք կրակի վրայից ու 5-7 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
Կուսկուսը պատառաքաղի օգնությամբ լավ փխրեցնում ենք։
Մատուցելիս զարդարում ենք կանաչիով։
Կուսկուսն արաբական խոհանոցի ամենահայտնի ուտեստներից է։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել