Կուսկուսը նախապես լցնում ենք եռացրած ջրի մեջ ու 5 րոպե թողնում։ Սոխը մաքրում ու մանր կտրատում ենք։
Գազարը մաքրում ենք ու մանր քերիչով անցկացնում։
Հավի փափկամիսը խորանարդաձև կտրատում ենք։
Բուսայուղը լցնում ենք կաթսայի մեջ և սոխը մոտ 3 րոպե շարունակ խառնելով տապակում ենք։
Ավելացնում ենք գազարն ու մոտ 3 րոպե տապակում ենք։
Ավելացնում ենք հավի միսը և մոտ 15 րոպե տապակում ենք։
Լցնում ենք 500 մլ ջուրն ու հասցնում եռման աստիճանի։
Ապա ավելացնում ենք աղը, պղպեղն ու դարչինը և խառնում ենք։
Լցնում ենք կուսկուսն ու խառնում ենք։
Անմիջապես փակում ենք կափարիչով, հանում ենք կրակի վրայից ու 5-7 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
Կուսկուսը պատառաքաղի օգնությամբ լավ փխրեցնում ենք։
Մատուցելիս զարդարում ենք կանաչիով։