Բաղադրիչներ
- քարրի - 1 ճ/գ
- սոխ - 1 գլուխ
- ձվի դեղնուց - 2 հատ
- մանանեխ - 2 թ/գ
- հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գ (կամ սպիտակ գինու քացախ)
- բուսայուղ - 250 մլ
- համեմ - 5-6 ճյուղ
- աղ - ըստ ճաշակի
- սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Տապակի մեջ 1 ճ/գ բուսայուղ ենք լցնում և մանր կտրատած սոխը մոտ 5 րոպե տապակում ենք, մինչև փափկի:
Ավելացնում ենք քարրին ու խառնելով տապակում ևս 1 րոպե:
Կրակից վերցնում ենք և լավ հովացնում: Դեղնուցները, մանանեխն ու կիտրոնահյութը լցնում ենք կաթսայի մեջ և ձեռքի հարիչով հարում մինչ համասեռ խառնուրդ ստանալը:
Հետո սկսում ենք հարիչով միջին ուժգնությամբ հարել ու ավելացնել աղը, պղպեղն ու բուսայուղը (բարակ շիթերով): Հարում ենք այնքան, մինչև խիտ սոուս ստացվի:
Ավելացնում ենք համեմի մանր կտրատած տերևները, սոխի ու քարրիի խառնուրդը և ևս մեկ անգամ հարում մինչ համասեռ զանգված ստանալը:
Սոուսը պատրաստ է, կարելի է պահել սառնարանում և օգտագործել ըստ պահանջի:
Ավելացնում ենք քարրին ու խառնելով տապակում ևս 1 րոպե:
Կրակից վերցնում ենք և լավ հովացնում: Դեղնուցները, մանանեխն ու կիտրոնահյութը լցնում ենք կաթսայի մեջ և ձեռքի հարիչով հարում մինչ համասեռ խառնուրդ ստանալը:
Հետո սկսում ենք հարիչով միջին ուժգնությամբ հարել ու ավելացնել աղը, պղպեղն ու բուսայուղը (բարակ շիթերով): Հարում ենք այնքան, մինչև խիտ սոուս ստացվի:
Ավելացնում ենք համեմի մանր կտրատած տերևները, սոխի ու քարրիի խառնուրդը և ևս մեկ անգամ հարում մինչ համասեռ զանգված ստանալը:
Սոուսը պատրաստ է, կարելի է պահել սառնարանում և օգտագործել ըստ պահանջի:
Այսպիսի տնական մայոնեզ կարելի է մատուցել մսային տարբեր կերակրատեսակների ու բուտերբրոդների հետ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել