Թզի մուրաբան սիրված և օգտակար մուրաբա է: Այն շատ համեղ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է.
Բաղադրամասեր
-
թուզ - 1 կգ,
-
շաքարավազ - 1 կգ,
-
ջուր - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը

-
Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատառաքաղով երկու կողմից ծակել:
-
Ընդհանուր հյութի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր:
-
Հեռացնել հյութը և հովացնել, թողնել՝ սառչի, լցնել թուզը հյութի մեջ, բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա:
-
Եփելու ընթացքում անընդհատ խառնեք և հետևեք պատրաստման ընթացքին:
-
Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել:
-
Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե հյութն արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Inchpe%D5%9Es-patrastel-tzi-muraba--Baxadratoms-8479
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



