Մենք որոշել ենք ներկայացնել ձեզ տնական հացի պարզ բաղադրատոմս, որը պարունակում է շատ հասարակ բաղադրիչներ, և ընդամենը մի քանի ժամ անց դուք կունենաք ախորժելի համով անուշաբույր հաց:
Բաղադրիչները
- Ջուր - 0,5 լ
- Շաքարավազ - 1 ճ/գ
- Արևածաղկի ձեթ - 2 ճ/գ
- Խմորիչ - 50 գ
- Աղ - 1 թ/գ
- Ալյուր - 6-7 բաժակ
Պատրաստումը
- Սկզբից պատրաստեք թթխմորը. խմորիչի վրա լցրեք 100 մլ ջուր և խառնեք: Թողեք մնա 15-20 րոպե:
- Լցրեք թթխմորը մեծ ամանի մեջ, ավելացրեք արևածաղկի ձեթը, շաքարավազը, աղը, ալյուրը և մնացած ջուրը և լավ խառնեք:
- Այնուհետև լցրեք այն բուսական յուղով պատված կաթսայի մեջ և ծածկեք կափարիչով: Թողեք այդպես 20 րոպե, ապա դրեք սառնարանը 1 ժամով:
- Հանեք սառնարանից, խմորը լցրեք ձևամանի մեջ և հացի ձև տվեք:
- Եփեք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ մեկ ժամ:
- Պատրաստի հացի վրա կարող եք մի փոքր ձեթ քսել խոզանակի միջոցով:
Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել