Ինչպես պատրաստել աբխազական թան վարունգով

Վարունգը խորանարդիկներով կտրատել, բողկն ու սոխը մանրացնել, լցնել կաթսայի մեջ, վրան լցնել թթվեցրած կաթը, որը նախապես խառնված է եռացրած սառը ջրին: Համեմել աղով, պղպեղով, ճզմած սխտորով, ցանկության դեպքում` աջիկայով: Ձուն պինդ խաշել, մանրացնել և լցնել թանի մեջ: Մատուցելիս վրան կտրատած սամիթ լցնել:

Ձեզ անհրաժեշտ են հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք աբխազական թան վարունգով

կաթ  կաթ - 550 մլ

ջուր  ջուր - 1 թեյի գդալ

կանաչ սոխ  կանաչ սոխ - 75 գրամ

վարունգ  վարունգ - 150 գրամ

բողկ  բողկ - 50 գրամ

սխտոր  սխտոր - 2 պճեղ

սամիթ  սամիթ - 5 ցողուն

ձու  ձու - 2 հատ

աջիկա  աջիկա

աղ  աղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել