Ինչպես պատրաստել սնկով ապուր

Կիսաօղակների կտրտած սոխը տապակի մեջ քիչ ձիթայուղով տապակել՝ հաճախակի խառնելով: Գազարն ու նեխուրը ոչ մանր կտրտել: Կաթսայի մեջ քիչ ձիթայուղ լցնել, գազարն ու նեխուրը տապակել մոտ 8 րոպե, ավելացնել 4-8 մասի կտրտած սնկերը: Մեկ ամբողջական սունկ պահել՝ ձևավորման համար: Սոխը տապակել այնքան, որ այն դեղնաշականակագույն երանգ ստանա, կրակից վերցնել: Կաթսայի մեջ լցնել սպիտակ գինին, գցել ծիտրոնի ճյուղը, հասցնել եռման վիճակի, եփել 5 րոպե, ապա լցնել բանջարեղենի արգանակն ու սոխեռածը, աղ ու պղպեղ անել, եփել մոտ 10 րոպե, ապա ապուրը խյուսի վերածել, ետ լցնել կաթսայի մեջ, ավելացնել յուղոտ սերուցքը, տաքացնել՝ բայց չեռացնել: Պահած սունկը բարակ շերտերի կտրտել, կանաչ սոխի փետուրները օղակների կտրտել, պարմեզանը շերտերի կտրտել կամ քերել: Ափսեի մեջ լցնել, կանաչ սոխի օղակներ շաղ տալ, պարմեզանի և սնկի շերտիկ դնել, մատուցել:

Ձեզ անհրաժեշտ է հետեւյալ բաղադրիչները, որպեսզի պատրաստեք սնկով ապուր

սունկ  սունկ - 400 գրամ

սոխ  սոխ - 2 գլուխ

գազար  գազար - 1 հատ

նեխուր  նեխուր - 2 ցողուն

սխտոր  սխտոր - 2 պճեղ

ծիտրոն  ծիտրոն

սերուցք  սերուցք - 200 մլ

սպիտակ գինի  սպիտակ գինի - 250 մլ

կանաչ սոխ  կանաչ սոխ - 2 ցողուն

ձեթ  ձեթ

աղ  աղ

սպիտակ պղպեղ  սպիտակ պղպեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել