Բժիշկները պատմել են .սալմոնելոզի վտանգի մասին և բացատրել են, թե ինչու է պետք ուտելուց առաջ լվանալ հավի ձվերը։

Փորձագետները նշել են, որ սալմոնելան կարող է օրգանիզմում հայտնվել ծերտի միջոցով, որ մնում է կեղևի վրա կամ էլ ֆերմաների աշխատակիցների կեղտոտ ձեռքերի միջոցով, որոնք վարակի կրողներ են հանդիսանում։

«Ոչ մի դեպքում չի կարելի ձուն լվանալ անմիջապես գնելուց հետո և մաքուր վիճակում պահել սառնարանում։ Դա վնասում է կեղևի ամբողջականությունը, և այն սալմոնելաները, որոնք մնացել էին, կարող են կեղևից ներս անցնել»,- նշում են մասնագետները։

Ձուն պատրաստելու ամենաանվտանգ տարբերակը մասնագետները համարում են երկու կողմից այն տապակելը կամ խաշելը։

Սալմոնելան բավական կայուն է, այդ պատճառով ձուն պետք է եփել 10-15 րոպեից ոչ պակաս։ Ինչը նշանակում է, որ ձվով պատրաստվող կոկտեյլները, օմլետները, սուֆլեները, որոնց դեպքում ձուն ջերմամշակում չի անցնում, վտանգավոր են առողջության համար։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել