Նախաճաշի կարևորությունը դժվար է գերագնահատել, այն օրգանիզմն ապահովում է անհրաժեշտ սննդատարրերով և էներգիայով:
Սակայն, շատ հաճախ մարդիկ շտապում են աշխատանքի կամ գործերով, ինչի պատճառով նախաճաշի համար արագ պատրաստվող սնունդ են նախընտրում: Իսկ դրանք ոչ միշտ են օգտակար, ասում է ավստրալացի սննդաբան Սյուզի Բարելը:
7news-ին տված հարցազրույցում փորձագետը պատմել է, որ նախաճաշի համար ամենավատ ընտրությունը հացաբուլկեղենն է, հատկապես շաքարի բարձր պարունակությամբ արտադրանքները: Նմանատիպ մթերքները կարող են պարունակել մինչև 80 գրամ ածխաջրեր մեկ սննդաբաժնում և զգալիորեն բարձրացնել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը:
Նախաճաշելու համար ևս մեկ արագ ուտեստ է քաղցր փաթիլները: Դրանց մեջ քիչ են սննդային մանրաթելերը, որպեսզի մարդը կարողանա հագենալ բավականաչափ երկար ժամանակ: Բացի այդ, դրանք երեխաների մոտ կախվածություն են առաջացնում քաղցրից:
Նաև, ըստ սննդաբանի, պետք է հրաժարվել բուտերբրոդներից, սենդվիչներից, հացից:
Եթե նախաճաշի համար ամեն դեպքում նախընտրում եք փաթիլներ, ապա միայն առանց շաքարի: Բացի այդ, խորհուրդ է տրվում դրանց ևս ինչ որ բան ավելացնել: Օրինակ, յոգուրտները, հատապտուղները և մեղրը շատ հարմար են դրա համար:
Բարելը որպես նախաճաշի լավագույն ուտեստ անվանել է ձվածեղը՝ բանջարեղենի և բեկոնի հետ միասին: