Մանդարինի մուրաբան շատ համեղ է ու շատ օգտակար: Այն վիտամինների շտեմարան է: Երբևէ համտեսե՞լ եք: Եթե ոչ, ապա պատրաստեք, և այն կդառնա ձեր թեյի սեղանի անբաժան բաղադրիչը:

Մանդարինի մուրաբա պատրաստելու համար ընտրեք առողջ պտուղներ: Պարտադիր չէ, որ դրանք քաղցր լինեն: Կան մարդիկ, ում շատ է դուր գալիս թթվաշ համը:

Բաղադրատոմս

Մանդարին - 1 կգ,
Կիտրոն - 1 հատ
Շաքարավազ - 1 կգ,
Ջուր - 1 բաժակ
Մեխակ՝ ըստ ցանկության և ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Related image

Ընտրել հասուն պտուղներ, լավ լվանալ և չորացնել: Յուրաքանչյուր մանդարինը ծակծել ատամի չոփիկի ծայրով մի քանի տեղ և այդ անցքերի մեջ մեխակ դնել:

Մանդարինները տեղադրել խորը տարայի մեջ, վրան ջուր լցնել և եփել 10 րոպե թույլ կրակի վրա, որ մանդարինները փափկեն, և ջուրը քամել:

Առանձին կաթսայի մեջ ջրից և շաքարավազից օշարակ պատրաստել, երբ թանձրանա, մանդարինները լցնել օշարակի մեջ և եփել 10 րոպե:

Այնուհետև կրակից վերցնել և թողնել 2 ժամ, գործողությունը կրկնել 2-3 անգամ, մինչև օշարակը դառնա թափանցիկ և ստանա գեղեցիկ դեղին գույն:

Պատրաստ լինելուց առաջ ավելացնել կիտրոնի հյութը, եփել 5 րոպե և լցնել տարաների մեջ ու փակել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել