Բաղադրիչներ
- գետնանուշի կարագ (арахисовое масло) - 200 գ
- շաքարավազ շագանակագույն - 200 գ
- ալյուր - 250 գ
- կարագ - 200 գ
- ձու - 1 հատ
- սոդա - 3/4 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հարում ենք շաքրավազի հետ՝ վերածելով կրեմային զանգվածի։
Ավելացնում ենք գետնանուշի կարագն ու հարում ենք։ Ապա ավելացնում ենք ձուն ու շարունակում ենք հարել։
Այնուհետև ավելացնում ենք մաղով անցկացրած սոդան ու ալյուրը և փորձում ենք ստանալ խմոր։
Ձևավորում ենք գնդիկներ ու թաթախում ենք սովորալան շաքարավազի մեջ։
Թխվածքաբլիթները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, ապա պատառաքաղի օգնությամբ խաչաձև նախշեր ենք անում։
Թխում ենք 12-15 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Ավելացնում ենք գետնանուշի կարագն ու հարում ենք։ Ապա ավելացնում ենք ձուն ու շարունակում ենք հարել։
Այնուհետև ավելացնում ենք մաղով անցկացրած սոդան ու ալյուրը և փորձում ենք ստանալ խմոր։
Ձևավորում ենք գնդիկներ ու թաթախում ենք սովորալան շաքարավազի մեջ։
Թխվածքաբլիթները դնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ, ապա պատառաքաղի օգնությամբ խաչաձև նախշեր ենք անում։
Թխում ենք 12-15 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Այս չափաբաժմից ստացվում է շուրջ 35 թխվածքաբլիթ։ Մի քանի րոպե սառեցնում ենք ու մատուցում տաք շոկոլադի հետ։ Պարզ բաղադրատոմս ու շատ համեղ թխվածքաբլիթներ, որոնք ուտելիս հալչում են բերանում։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել