Բաղադրիչներ

  • կարագ - 180 գ
  • ձու - 3 հատ
  • ալյուր - 2 բաժակ
  • շաքարավազ - 1 բաժակ
  • խնձոր - 4 հատ

Պատրաստման եղանակը

Դեղնուցները հարել ¾ բաժակ շաքարավազի հետ:
Խնձորով խուճուճ պիրոգ
Ավելացնել փափկած կարագը:
Խուճուճ պիրոգ
Լցնել ալյուրը:
խնձորով պիրոգ
Խառնել զանգվածը:
խնձորով պիրոգ
Առանձնացնել խմորի 1/3 մասը, գունդ անել ու դնել սառնախցիկի մեջ:
խնձորով պիրոգ
 Խմորի մնացած մասը լցնել յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու ձեռքերով տարածել:
խնձորով պիրոգ
Խնձորները լվանալ ու կեղևահանել:
պիրոգ
Խնձորներն անցկացնել խոշոր քերիչով, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազ ու խառնել:
խնձորով պիրոգ
Խնձորի լցոնը հավասարապես տարածել խմորի վրա:
խնձորով պիրոգ
Սպիտակուցները հարել՝ կամաց-կամաց ավելացնելով ¼ բաժակ շաքարավազը:
պիրոգ
Սպիտակուցային զանգվածը հավասարապես տարածել խնձորի շերտի վրա:
խուճուճ պիրոգ
Խմորը հանել սառնախցիկից և անցկացնել խոշոր քերիչով: Ստացված խմորային զանգվածը հավասարապես լցնել պիրոգի վրա:
խնձորով պիրոգ
Պիրոգը դնել ջեռոցի մեջ ու եփել 180 ջերմաստիճանի տակ մինչև ոսկեգույն դառնա:
պիրոգ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել