Բաղադրիչներ
- կարագ - 180 գ
- ձու - 3 հատ
- ալյուր - 2 բաժակ
- շաքարավազ - 1 բաժակ
- խնձոր - 4 հատ
Պատրաստման եղանակը
Դեղնուցները հարել ¾ բաժակ շաքարավազի հետ:
Ավելացնել փափկած կարագը:
Լցնել ալյուրը:
Խառնել զանգվածը:
Առանձնացնել խմորի 1/3 մասը, գունդ անել ու դնել սառնախցիկի մեջ:
Խմորի մնացած մասը լցնել յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու ձեռքերով տարածել:
Խնձորները լվանալ ու կեղևահանել:
Խնձորներն անցկացնել խոշոր քերիչով, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազ ու խառնել:
Խնձորի լցոնը հավասարապես տարածել խմորի վրա:
Սպիտակուցները հարել՝ կամաց-կամաց ավելացնելով ¼ բաժակ շաքարավազը:
Սպիտակուցային զանգվածը հավասարապես տարածել խնձորի շերտի վրա:
Խմորը հանել սառնախցիկից և անցկացնել խոշոր քերիչով: Ստացված խմորային զանգվածը հավասարապես լցնել պիրոգի վրա:
Պիրոգը դնել ջեռոցի մեջ ու եփել 180 ջերմաստիճանի տակ մինչև ոսկեգույն դառնա:
Ավելացնել փափկած կարագը:
Լցնել ալյուրը:
Խառնել զանգվածը:
Առանձնացնել խմորի 1/3 մասը, գունդ անել ու դնել սառնախցիկի մեջ:
Խմորի մնացած մասը լցնել յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ ու ձեռքերով տարածել:
Խնձորները լվանալ ու կեղևահանել:
Խնձորներն անցկացնել խոշոր քերիչով, ավելացնել 1 ճ/գ շաքարավազ ու խառնել:
Խնձորի լցոնը հավասարապես տարածել խմորի վրա:
Սպիտակուցները հարել՝ կամաց-կամաց ավելացնելով ¼ բաժակ շաքարավազը:
Սպիտակուցային զանգվածը հավասարապես տարածել խնձորի շերտի վրա:
Խմորը հանել սառնախցիկից և անցկացնել խոշոր քերիչով: Ստացված խմորային զանգվածը հավասարապես լցնել պիրոգի վրա:
Պիրոգը դնել ջեռոցի մեջ ու եփել 180 ջերմաստիճանի տակ մինչև ոսկեգույն դառնա:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել