Բաղադրիչներ
- ձու - 3 հատ
- ալյուր - 1 բաժակ
- թթվասեր՝ 30% և ավելի յուղայնությամբ - 200 գ
- շաքարի փոշի - 200 գ
- կարագ - 200 գ
- ջուր - 1 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
Նախ՝ թթվասերը լցնում ենք երկշերտ մառլյայի մեջ ու կախում ենք ինչ-որ տեղից, որպեսզի քամվի ու ազատվի ավելորդ յուղայնությունից, ապա դնում ենք սառնարանում, քանի որ մեզ պետք է սառը թթվասեր։
Պատրաստում ենք խմորը, որի համար ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք կրակի վրա։ Մի փոքր տաքանալուց հետո ավելացնում ենք կարագը։
Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրն ու շարունակում ենք խառնել։
Խմորն այդպես թողնում ենք 30-60 րոպե, ապա ավելացնում ենք ձուն։
Զանգվածը զգուշորեն խառնում ենք ու վերածում խմորի։
Խմորը լցնում ենք հրուշակեղենային պարկի մեջ, ձևամանը պատում ենք պերգամենտով և մատի չափով խմորներ ենք ձևավորում։
Թխում ենք 15 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև վարդագույն դառնան, ապա իջեցնում ենք ջերմաստիճանն (150 աստիճան) ու ևս 15 րոպե թխում ենք։
Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար անհրաժեշտ թթվասերը լցնում ենք տարայի մեջ, ապա ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու հարում ենք այնքան, մինչև վերածվի պինդ զանգվածի։
Ստացված մատիկներից փորձում ենք ստանալ խմորաշերտեր՝ յուրաքանչյուր շերտը պատելով կրեմով։
Ստացվում է եռաշերտ տորթ։
Զարդարում ենք շոկոլադով ու մեկ գիշեր թողնում սառնարանում, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի խմորի մեջ։
Պատրաստում ենք խմորը, որի համար ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք կրակի վրա։ Մի փոքր տաքանալուց հետո ավելացնում ենք կարագը։
Երբ զանգվածը սկսում է եռալ, կամաց-կամաց ավելացնում ենք ալյուրն ու շարունակում ենք խառնել։
Խմորն այդպես թողնում ենք 30-60 րոպե, ապա ավելացնում ենք ձուն։
Զանգվածը զգուշորեն խառնում ենք ու վերածում խմորի։
Խմորը լցնում ենք հրուշակեղենային պարկի մեջ, ձևամանը պատում ենք պերգամենտով և մատի չափով խմորներ ենք ձևավորում։
Թխում ենք 15 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, մինչև վարդագույն դառնան, ապա իջեցնում ենք ջերմաստիճանն (150 աստիճան) ու ևս 15 րոպե թխում ենք։
Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար անհրաժեշտ թթվասերը լցնում ենք տարայի մեջ, ապա ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու հարում ենք այնքան, մինչև վերածվի պինդ զանգվածի։
Ստացված մատիկներից փորձում ենք ստանալ խմորաշերտեր՝ յուրաքանչյուր շերտը պատելով կրեմով։
Ստացվում է եռաշերտ տորթ։
Զարդարում ենք շոկոլադով ու մեկ գիշեր թողնում սառնարանում, որպեսզի կրեմը լավ ներծծվի խմորի մեջ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել