
Բաղադրիչներ
- Կաթ - 200 մլ
- Շաքարավազ - 2 ճ/գ
- Ձու - 3 հատ
- Կարագ - 2 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ - 2 թ/գ
- Ալյուր - 130 գր
- Վանիլին - ըստ ճաշակի
- Աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը

Լավ հարում ենք:

Ավելացնում ենք կաթ, հետո՝ ալյուր ու փխրեցուցիչ: Խառնում ենք, մինչև համասեռ դառնա:

Սպիտակուցները հարում ենք շաքարի հետ, մինչև սպիտակ փրփուրի վերածվի:

Սպիտակուցը զգուշորեն լցնում ենք խմորի մեջ: Ձեռքի հարիչի օգնությամբ դանդաղ շարժումներով հարում ենք:

Բուսայուղը կամ հալեցրած կարագն ավելացնում ենք խառնուրդին: Թեթևակի խառնում ենք:

Առանց հապաղելու թխում ենք տաքացրած տապակում առանց յուղի: Հենց նրբաբլիթի մակերեսին փուչիկներ հայտնվեն, կարելի է շրջել:

Ստացվում են փքուն, օդեղեն ու շատ համեղ փանքեյքներ:

Նշված քանակով բաղադրիչներից ստացվում է 10-12 նրբաբլիթ:

Փանքեյքն ամերիկյան փքուն նրբաբլիթ է, որն ընդունված է պատրաստել որպես արագ ու հագեցնող նախաճաշ ու մատուցել թխկիի օշարակով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել