Բաղադրիչներ
- Կաթ - 200 մլ
- Շաքարավազ - 2 ճ/գ
- Ձու - 3 հատ
- Կարագ - 2 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ - 2 թ/գ
- Ալյուր - 130 գր
- Վանիլին - ըստ ճաշակի
- Աղ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Դեղնուցներն առանձնացնում ենք սպիտակուցներից: Դեղնուցներին դանակի ծայրով աղ ենք ավելացնում:
Լավ հարում ենք:
Ավելացնում ենք կաթ, հետո՝ ալյուր ու փխրեցուցիչ: Խառնում ենք, մինչև համասեռ դառնա:
Սպիտակուցները հարում ենք շաքարի հետ, մինչև սպիտակ փրփուրի վերածվի:
Սպիտակուցը զգուշորեն լցնում ենք խմորի մեջ: Ձեռքի հարիչի օգնությամբ դանդաղ շարժումներով հարում ենք:
Բուսայուղը կամ հալեցրած կարագն ավելացնում ենք խառնուրդին: Թեթևակի խառնում ենք:
Առանց հապաղելու թխում ենք տաքացրած տապակում առանց յուղի: Հենց նրբաբլիթի մակերեսին փուչիկներ հայտնվեն, կարելի է շրջել:
Ստացվում են փքուն, օդեղեն ու շատ համեղ փանքեյքներ:
Նշված քանակով բաղադրիչներից ստացվում է 10-12 նրբաբլիթ:
Լավ հարում ենք:
Ավելացնում ենք կաթ, հետո՝ ալյուր ու փխրեցուցիչ: Խառնում ենք, մինչև համասեռ դառնա:
Սպիտակուցները հարում ենք շաքարի հետ, մինչև սպիտակ փրփուրի վերածվի:
Սպիտակուցը զգուշորեն լցնում ենք խմորի մեջ: Ձեռքի հարիչի օգնությամբ դանդաղ շարժումներով հարում ենք:
Բուսայուղը կամ հալեցրած կարագն ավելացնում ենք խառնուրդին: Թեթևակի խառնում ենք:
Առանց հապաղելու թխում ենք տաքացրած տապակում առանց յուղի: Հենց նրբաբլիթի մակերեսին փուչիկներ հայտնվեն, կարելի է շրջել:
Ստացվում են փքուն, օդեղեն ու շատ համեղ փանքեյքներ:
Նշված քանակով բաղադրիչներից ստացվում է 10-12 նրբաբլիթ:
Փանքեյքն ամերիկյան փքուն նրբաբլիթ է, որն ընդունված է պատրաստել որպես արագ ու հագեցնող նախաճաշ ու մատուցել թխկիի օշարակով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել