Բաղադրիչներ
- Բրինձ - 1 բաժակ
- Շաքարի փոշի - 3 ճ/գ
- Ջուր - 0,5 բաժակ
- Շոկոլադ կաթնային - 50 գ
- Բալի մուրաբա
Պատրաստման եղանակը
Կլոր բրինձը լավ լվանում ենք ու 40 րոպե եփում:
Ապա լցնում ենք բլենդերի մեջ, ավելացնում ենք 1 բաժակ ջուր և հարում ենք:
Հարելուց հետո խառնում ենք այնքան, մինչև ստացվի պինդ զանգված:
Ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու շարունակում ենք խառնել:
Այժմ պատրատում ենք շոկոլադե միջուկը, որի համար շոկոլադը հալեցնում ենք այս եղանակով, ապա թողնում ենք, որ սառչի:
Ստացված բրնձի զանգվածից ստանում ենք գնդիկներ, դրանք բացում ենք, լցնում ենք միջուկն ու կրկին վերածում գնդիկների:
Համեղ ու յուրօրինակ թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Ավելացնում ենք շաքարի փոշին ու շարունակում ենք խառնել:
Այժմ պատրատում ենք շոկոլադե միջուկը, որի համար շոկոլադը հալեցնում ենք այս եղանակով, ապա թողնում ենք, որ սառչի:
Ստացված բրնձի զանգվածից ստանում ենք գնդիկներ, դրանք բացում ենք, լցնում ենք միջուկն ու կրկին վերածում գնդիկների:
Համեղ ու յուրօրինակ թխվածքաբլիթները պատրաստ են:
Շոկոլադի փոխարեն կարելի է օգտագործել նաև ելակով կամ յոգուրտով միջուկներ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել