Մարինացված խաղողը հետաքրքիր նախուտեստ է: Այն շատ հեշտ է պատրաստվում: Կան խաղողի մարինադ պատրաստելու տարբեր բաղարատոմսեր: Օրինակ՝ խաղողի մարինադ՝ վրացական ձևով, գյուղական ձևով բուսայուղով, կիտրոնաթթվով, սխտորով:
Առաջարկում ենք խաղողի մարինադ պատրաստել հայկական ձևով:
Բաղադրիչներ
- Խաղող – 1 կգ
- Քացախ – 200 մլ
- Ջուր – 100 մլ
- Աղ – 20 գ
- Շաքարավազ – 50 գ
- Մեղր – 50 գ
- Մեխակ – 5 հատ
- Կարդամոնի սերմ – 5 հատ
Պատրաստման եղանակը
- Բացի խաղողից՝ մյուս բոլոր բաղադրիչներից մարինադ եփել:
- Խաղողի հատիկները լավ լվանալ և շարել բանկայի մեջ:
- Վրան լցնել մարինադը և փակել:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել