Բաղադրիչներ
- համեմ - 5 ճյուղ
- գազար - 2 հատ
- հազարի թերթեր - 1 կապ
- սխտոր - 1 պճեղ
- սոխ կանաչ - մի քանի ճյուղ
- բողկ - 100 գ
- պանիր ֆետա - 50 գ
- խնձոր - 0.5 հատ
- Սոուսի համար՝
- ձիթայուղ - 3 ճ/գ
- հյութ կիտրոնի - 3 ճ/գ
- հյութ նռան - 1.5 թ/գ
- աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր կանաչիները կտրատում ենք:
Պատրաստում ենք սոուսը: Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք փոքրիկ ամանի մեջ և խառնում: Գազարն անցկացնում ենք քերիչով, բողկը՝ մանր կտրատում, իսկ սխտորը ճզմում ենք:
Այնուհետև բարակ կտորներով կտրատում ենք խնձորը: Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք, ավելացնում սոուսը:
Վերջում խորանարդիկներով կտրատում ենք ֆետան և լցնում աղցանի վրա:
Համեղ աղցան ստացանք:
Պատրաստում ենք սոուսը: Բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք փոքրիկ ամանի մեջ և խառնում: Գազարն անցկացնում ենք քերիչով, բողկը՝ մանր կտրատում, իսկ սխտորը ճզմում ենք:
Այնուհետև բարակ կտորներով կտրատում ենք խնձորը: Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք, ավելացնում սոուսը:
Վերջում խորանարդիկներով կտրատում ենք ֆետան և լցնում աղցանի վրա:
Համեղ աղցան ստացանք:
Շատ կարճ ժամանակում ստացանք համեղ աղցան։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել