Բաղադրիչներ
- ալյուր - 300 գ
- կաթ - 180 մլ
- ձվի սպիտակուց - 1 հատ
- խմորիչ - 5 գ
- շաքարավազ - 50 գ
- կարագ - 50 գ
- նուշի փաթիլներ - 10 գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- Միջուկի համար՝
- բալ - 200 գ
- շաքարավազ - 3 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Սառեցրած բալը մի փոքր թողնում ենք սենյակային ջերմաստիճանում և քամում:
Տաք կաթի մեջ լցնում ենք խմորիչը, 2 ճ/գ շաքարավազը և մի փոքր ալյուր:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք հալեցրած կարագը, ձվի սպիտակուցն ու մնացած շաքարավազը: Զանգվածը լավ հարում ենք, ավելացնում մնացած ալյուրը, խառնում և վրան լցնում կաթով զանգվածը: Խմոր ենք հունցում և թողնում՝ հասունանա:
Խմորը 2 հավասար մասերի ենք բաժանում և գրտնակում 40x20 սմ չափով: Խմորներիի մի ծայրին բալ ու շաքարավազ ենք լցնում և ռուլետանման փաթաթում:
Խմորների ծայրերն ամրացնում ենք և հյուսքի նման իրար մեջ փաթաթում:
Հյուսքի մեջտեղում փայլաթիթեղից գունդ ենք դնում, վրան ձվի դեղնուց քսում և նուշի փաթիլներ ցանում:
Թխում ենք նախօրոք 160-180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե:
Ահա և վերջ:
Վայելում ենք:
Տաք կաթի մեջ լցնում ենք խմորիչը, 2 ճ/գ շաքարավազը և մի փոքր ալյուր:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք հալեցրած կարագը, ձվի սպիտակուցն ու մնացած շաքարավազը: Զանգվածը լավ հարում ենք, ավելացնում մնացած ալյուրը, խառնում և վրան լցնում կաթով զանգվածը: Խմոր ենք հունցում և թողնում՝ հասունանա:
Խմորը 2 հավասար մասերի ենք բաժանում և գրտնակում 40x20 սմ չափով: Խմորներիի մի ծայրին բալ ու շաքարավազ ենք լցնում և ռուլետանման փաթաթում:
Խմորների ծայրերն ամրացնում ենք և հյուսքի նման իրար մեջ փաթաթում:
Հյուսքի մեջտեղում փայլաթիթեղից գունդ ենք դնում, վրան ձվի դեղնուց քսում և նուշի փաթիլներ ցանում:
Թխում ենք նախօրոք 160-180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 25-30 րոպե:
Ահա և վերջ:
Վայելում ենք:
Համեղ թխվածք, որն անպայման փորձել է պետք։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել