Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- մեղր - 150 գ
- շաքարավազ - 200 գ
- կարագ - 100 գ
- սոդա - 1 թ/գ
- ձու - 2 հատ
- կակաոյի փոշի - 40 գ
- կաթ - 100 մլ
- ալյուր - 600 գ
- Գանաշ
- շոկոլադ դառը - 100 մլ
- սերուցք (33% յուղ.) - 80 մլ
- Կրեմի համար՝
- սերուցք (33% յուղ.) - 500 մլ
- շոկոլադ դառը - 200 գ
- նուտելլա - 150 գ
Պատրաստման եղանակը
Շոկոլադը մանր կտրատում ենք:
Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք շոկոլադն ու խառնում:
Ստացված զանգվածը 3-4 ժամ դնում ենք սառնարանում:
Կաթսայի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, մեղրն ու կարագը: Այնուհետև դնում ենք կրակի վրա և եփում այնքան, մինչև կարագն ու շաքարավազը լուծվեն: Հանում ենք կրակի վրայից, ավելացնում ենք սոդան ու խառնում:
Զուգահեռ պատրաստում ենք կակաոն եռացրած կաթի հետ:
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք, ավելացնում ձուն և հարում այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Ավելացնում ենք ալյուրը և խառնում: Պետք է ստացվի կպչուն խմոր:
Ստացված խմորը բաժանում ենք 12 հավասար մասերի:
Յուրաքանչյուր մաս բացում ենք յուղաթղթի վրա, ապա պատառաքաղի օգնությամբ նախշեր ենք անում:
Թխում ենք 6-7 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Սառնարանից հանում ենք շոկոլադե սերուցքային զանգվածը, հարում ենք, ապա ավելացնում ենք նուտելլան և շարունակում հարել:
Խմորաշերտերը պատում ենք կրեմով և սկսում ենք պատրաստել գանաշը: Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք մանր կտրատած շոկոլադները և խառնում ենք:
Տորթը պատում ենք գանաշով, ապա 3-4 ժամ թողնում ենք սառնարանում:
Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք շոկոլադն ու խառնում:
Ստացված զանգվածը 3-4 ժամ դնում ենք սառնարանում:
Կաթսայի մեջ լցնում ենք շաքարավազը, մեղրն ու կարագը: Այնուհետև դնում ենք կրակի վրա և եփում այնքան, մինչև կարագն ու շաքարավազը լուծվեն: Հանում ենք կրակի վրայից, ավելացնում ենք սոդան ու խառնում:
Զուգահեռ պատրաստում ենք կակաոն եռացրած կաթի հետ:
Ստացված երկու զանգվածները խառնում ենք, ավելացնում ձուն և հարում այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
Ավելացնում ենք ալյուրը և խառնում: Պետք է ստացվի կպչուն խմոր:
Ստացված խմորը բաժանում ենք 12 հավասար մասերի:
Յուրաքանչյուր մաս բացում ենք յուղաթղթի վրա, ապա պատառաքաղի օգնությամբ նախշեր ենք անում:
Թխում ենք 6-7 րոպե նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Սառնարանից հանում ենք շոկոլադե սերուցքային զանգվածը, հարում ենք, ապա ավելացնում ենք նուտելլան և շարունակում հարել:
Խմորաշերտերը պատում ենք կրեմով և սկսում ենք պատրաստել գանաշը: Սերուցքը հասցնում ենք եռման աստիճանի, ապա ավելացնում ենք մանր կտրատած շոկոլադները և խառնում ենք:
Տորթը պատում ենք գանաշով, ապա 3-4 ժամ թողնում ենք սառնարանում:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել