Բաղադրիչներ
- շոկոլադ սև - 350 գ
- կարագ - 230 գ
- եղեգնաշաքար - 350 գ
- ձու - 4 հատ
- ձվի դեղնուց - 2 հատ
- ալյուր - 160 գ
- կակաո - 5-6 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Մանրացրած շոկոլադն ու կարագը լցնում ենք կաթսայի մեջ, միջին ուժգնության կրակի վրա հալեցնում, խառնում ու ստանում հարթ ու համասեռ զանգված: Շագանակագույն շաքարավազը լցնում ենք ստացված զանգվածի մեջ և լավ խառնում: Զանգվածի ջերմությունից շաքարավազը մի քիչ հալչում է, և զանգվածը դառնում է ծորուն: Մի քանի րոպե սպասում ենք, հետո լցնում ենք ձվերը, 2 դեղնուցները և նորից խառնում:
Հետո ավելացնում ենք ալյուրն ու կակաոն և խառնում մինչ համասեռ դառնալը: Ցանկալի է հարիչ չօգտագործել՝ խուսափելու համար ավելորդ պղպջակներից: Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք յուղաթուղթ փռած ձևամանի մեջ: Այստեղ տեղին կլինի օգտագործել մետաղյա շրջանակ (18 x 18սմ), որպեսզի «Բրաունին» հավասարաչափ բարձրանա ու գեղեցիկ լինի:
Հետո ավելացնում ենք ալյուրն ու կակաոն և խառնում մինչ համասեռ դառնալը: Ցանկալի է հարիչ չօգտագործել՝ խուսափելու համար ավելորդ պղպջակներից: Պատրաստի զանգվածը լցնում ենք յուղաթուղթ փռած ձևամանի մեջ: Այստեղ տեղին կլինի օգտագործել մետաղյա շրջանակ (18 x 18սմ), որպեսզի «Բրաունին» հավասարաչափ բարձրանա ու գեղեցիկ լինի:
Թխում ենք 30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Ոչ մի դեպքում չպետք է ավելի երկար թխել: Հետո «Բրաունին» հովացնում ենք ցանցի վրա և ձևամանից հանում:
Եթե ամեն ինչ ճիշտ ենք արել, ստացվում է սենդվիչ՝ վերևից ու ներքևից 2 մմ բարակ կեղևով, կենտրոնում՝ մածուցիկ, գերհագեցած շոկոլադային զանգվածով: Որպեսզի «Բրաունին» հեշտությամբ կտրվի, մի քանի ժամ սառնարանում սառեցնում ենք, իսկ հետո կտրում տաք դանակով:
Ահա և վերջ:
Եթե ամեն ինչ ճիշտ ենք արել, ստացվում է սենդվիչ՝ վերևից ու ներքևից 2 մմ բարակ կեղևով, կենտրոնում՝ մածուցիկ, գերհագեցած շոկոլադային զանգվածով: Որպեսզի «Բրաունին» հեշտությամբ կտրվի, մի քանի ժամ սառնարանում սառեցնում ենք, իսկ հետո կտրում տաք դանակով:
Ահա և վերջ:
Իսկ այժմ մի կտոր «Բրաունի» ենք կտրում և վայելում բերանում ակնթարթորեն հալչող շոկոլադե աղանդերը: Ի դեպ, եթե այսքանով էլ չեք բավարարվում, կարող եք վրան շոկոլադե գանաշ լցնել. շոկոլադը երբեք շատ չի լինում։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.cooks.am/%d5%a2%d6%80%d5%a1%d5%b8%d6%82%d5%b6%d5%ab/?fbclid=IwAR2zLPWap9W5kweM-P2GtKpfW3oep0B1xGyjJLN2rJYYYq3qnRW20nKUKY8
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել