![](/static/news/b/2019/07/619955.jpg)
Բաղադրիչներ
- թթվասեր - 500 գ
- շաքարավազ - 100 գ
- բանան - 2 հատ
- ժելատին - 15 գ
- շոկոլադ - 25 գ
Պատրաստման եղանակը
Թթվասերը պատրաստելուց առաջ հանում ենք սառնարանից ու թողնում ենք սենյակային պայմաններում։ Թթվասերին ավելացնում ենք շաքարավազ, 5 րոպե հարում ենք, մինչև լավ լուծվի։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-3](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-3.jpg)
Ժելատինը լցնում ենք 100 մլ տաք ջրի մեջ, անընդհատ խառնում ենք, մինչև ժելատինը լուծվի։ Ապա սառեցնում ենք սենյակային պայմաններում։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-4](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-4.jpg)
Ժելատինը լցնում ենք թթվասերի մեջ ու հարում ենք։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-5](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-5.jpg)
Բանանը մաքրում ու խորանարդաձև կտրատում ու լցնում ենք բաժակների մեջ։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-6](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-6.jpg)
Թթվասերային զանգվածը լցնում ենք բաժակների մեջ ու 1-2 ժամ թողնում ենք սառնարանում։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-7](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-7.jpg)
Շոկոլադն անցկացնում ենք մանր քերիչով։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-8](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-8.jpg)
Թթվասերային ժելեն պատում ենք շոկոլադով։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-9](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-9.jpg)
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-3](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-3.jpg)
Ժելատինը լցնում ենք 100 մլ տաք ջրի մեջ, անընդհատ խառնում ենք, մինչև ժելատինը լուծվի։ Ապա սառեցնում ենք սենյակային պայմաններում։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-4](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-4.jpg)
Ժելատինը լցնում ենք թթվասերի մեջ ու հարում ենք։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-5](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-5.jpg)
Բանանը մաքրում ու խորանարդաձև կտրատում ու լցնում ենք բաժակների մեջ։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-6](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-6.jpg)
Թթվասերային զանգվածը լցնում ենք բաժակների մեջ ու 1-2 ժամ թողնում ենք սառնարանում։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-7](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-7.jpg)
Շոկոլադն անցկացնում ենք մանր քերիչով։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-8](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-8.jpg)
Թթվասերային ժելեն պատում ենք շոկոլադով։
![Թթվասերային-ժելե-բանանով-9](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/01/%D4%B9%D5%A9%D5%BE%D5%A1%D5%BD%D5%A5%D6%80%D5%A1%D5%B5%D5%AB%D5%B6-%D5%AA%D5%A5%D5%AC%D5%A5-%D5%A2%D5%A1%D5%B6%D5%A1%D5%B6%D5%B8%D5%BE-9.jpg)
Ստացվում է շատ համեղ ու թեթև դեսերտ։ Բարի վայելում։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել