Բաղադրիչներ
- սուրճ սև - 2-3 թ/գդ
- շաքար - 2-3 կտոր
- կաթ - 250 մլ
- պաղպաղակ - 50 գր (կրեմ-բրյուլե)
- շոկոլադ սև - 5-10 գր
Պատրաստման եղանակ
Չափաբաժինները` 1-2: Հատիկավոր սուրճը աղում ենք, լցնում սրճեփի մեջ և 20 վայրկյան ուժեղ կրակի վրա տաքացնում ենք, որպեսզի սուրճի բույրն առավելագույնս բացվի։
Լցնում ենք կաթը, հասցնում ենք եռման աստիճանի և կրակից վերցնում ենք, որ չթափվի։ Այս տարբերակը լատտեի կամ կաթով սուրճի սիրահարների համար է, եթե կաթ չենք սիրում, կարող ենք այն ջրով փոխարինել։
Տաք սուրճի մեջ շաքար ենք լցնում և խառնում ենք, որպեսզի վերջինս լուծվի։
Սուրճ գլյասեն պետք է մինչև 10 աստիճան սառեցնենք։
Քամում ենք և մանր հատիկները հեռացնում։
Այժմ լցնում ենք բաժակների մեջ և վրան պաղպաղակ ավելացնում։ Շոկոլադը քերում ենք։ Պաղպաղակի վրա քերած շոկոլադ ենք լցնում և անմիջապես մատուցում։
Ահա և վերջ:
Լցնում ենք կաթը, հասցնում ենք եռման աստիճանի և կրակից վերցնում ենք, որ չթափվի։ Այս տարբերակը լատտեի կամ կաթով սուրճի սիրահարների համար է, եթե կաթ չենք սիրում, կարող ենք այն ջրով փոխարինել։
Տաք սուրճի մեջ շաքար ենք լցնում և խառնում ենք, որպեսզի վերջինս լուծվի։
Սուրճ գլյասեն պետք է մինչև 10 աստիճան սառեցնենք։
Քամում ենք և մանր հատիկները հեռացնում։
Այժմ լցնում ենք բաժակների մեջ և վրան պաղպաղակ ավելացնում։ Շոկոլադը քերում ենք։ Պաղպաղակի վրա քերած շոկոլադ ենք լցնում և անմիջապես մատուցում։
Ահա և վերջ:
Ի դեպ, սուրճ գլյասե պատրաստելիս, ցանկության դեպքում կաթը կարող եք ջրով փոխարինել։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել