Բաղադրիչներ
- տավարի միս - 500 գ
- բողկ - 300 գ
- սոխ - 100 գ
- մայոնեզ - 4-5 ճ/գ
- սև հատիկավոր պղպեղ - 4- 5 հատ
- դափնու տերև (лавровый лист) - 2 հատ
- աղ - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
Հատիկավոր պղպեղն ու դափնու տերևը լցնում ենք ջրով լի կաթսայի մեջ, ավելացնում ենք տավարի միսն ու 1-2 ժամ եփում ենք:
Սոխը մաքրում ու կիսալուսնաձև կտրատում ենք:
5-10 րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ:
Տավարի միսը փոքրիկ, երկարավուն կտորների ենք բաժանում:
Բողկը մաքրում ու անցկացնում ենք քերիչով:
Տավարի միսը, բողկը, տապակած սոխը լցնում ենք աղցանամանի մեջ: Համեմում ենք աղով, ավելացնում ենք մայոնեզն ու լավ խառնում ենք:
Հյութեղ ու անչափ համեղ աղցանը պատրաստ է:
Սոխը մաքրում ու կիսալուսնաձև կտրատում ենք:
5-10 րոպե տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ:
Տավարի միսը փոքրիկ, երկարավուն կտորների ենք բաժանում:
Բողկը մաքրում ու անցկացնում ենք քերիչով:
Տավարի միսը, բողկը, տապակած սոխը լցնում ենք աղցանամանի մեջ: Համեմում ենք աղով, ավելացնում ենք մայոնեզն ու լավ խառնում ենք:
Հյութեղ ու անչափ համեղ աղցանը պատրաստ է:
Համեղ ու հագեցնող աղցան մսով, որը շատ դուր կգա հատկապես տղամարդկանց:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել