Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր՝ 250 գ
- ելակ՝ 8 հատ
- շաքարավազ՝ 5 ճ/գ
- արևածաղկի ձեթ՝ 1 ճ/գ
Պատրաստման եղանակ
Շերտավոր խմորը բացում ենք ու բաժանում 4 ուղղանկյունաձև շերտերի։
Ելակը լցնում ենք շաքարաջրի մեջ, դնում ենք գազօջախի վրա ու եփում ենք այնքան, մինչև անուշահյութ ստանանք։
Ելակը լցնում ենք խմորի վրա, մյուս հատվածում համաչափ կտրվածքներ ենք անում։
Խմորաշերտով ծածկում ենք ելակով հատվածը, եզրերն ամրացնում ենք ու 15-20 թխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչեն, ապա մատուցում ենք։
Ելակը լցնում ենք շաքարաջրի մեջ, դնում ենք գազօջախի վրա ու եփում ենք այնքան, մինչև անուշահյութ ստանանք։
Ելակը լցնում ենք խմորի վրա, մյուս հատվածում համաչափ կտրվածքներ ենք անում։
Խմորաշերտով ծածկում ենք ելակով հատվածը, եզրերն ամրացնում ենք ու 15-20 թխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչեն, ապա մատուցում ենք։
Վայելում ենք մեկ բաժակ թեյի կամ սուրճի հետ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել