Բաղադրիչներ
- պղպեղ բուլղարական - 800 գ
- պանիր բրինզա - 200 գ
- ձու - 3 հատ
- պաքսիմատ
- բուսայուղ
Պատրաստման եղանակը
Պղպեղները լվանում ենք ու դնում ձևամանի մեջ, ապա եփում ենք 15-20 րոպե 220-230 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պանիրը տրորում ենք պատառաքաղի օգնությամբ։
Ավելացնում ենք 1 ձուն ու խառնում ենք։
Պատրաստ լինելուց հետո պղպեղները հանում ենք ջեռոցից ու թողնում ենք, որ սառչեն, որից հետո միջուկը, սերմերը հեռացնում ենք։
Պղպեղները լցոնում ենք պանրային միջուկով։
Թաթախում ենք հարած ձվի մեջ։
Այնուհետև թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ։
Պղպեղները երկու կողմից տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ այնքան, մինչև ստանանք ոսկեգույն մակերես։
Վայելում ենք տաք վիճակում։
Պանիրը տրորում ենք պատառաքաղի օգնությամբ։
Ավելացնում ենք 1 ձուն ու խառնում ենք։
Պատրաստ լինելուց հետո պղպեղները հանում ենք ջեռոցից ու թողնում ենք, որ սառչեն, որից հետո միջուկը, սերմերը հեռացնում ենք։
Պղպեղները լցոնում ենք պանրային միջուկով։
Թաթախում ենք հարած ձվի մեջ։
Այնուհետև թաթախում ենք պաքսիմատի մեջ։
Պղպեղները երկու կողմից տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ այնքան, մինչև ստանանք ոսկեգույն մակերես։
Վայելում ենք տաք վիճակում։
Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել