Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 200 գ
- կարագ - 100 գ
- թթվասեր - 100 գ
- շաքարավազ - 1 ճ/գ
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գ
- Միջուկի համար՝
- ելակ - 500 գ
- թթվասեր - 300 գ
- շաքարավազ - 150 գ
- ալյուր - 150 գ
- ձու - 2 հատ
- վանիլային շաքար - 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը, որի համար կարագն ու շաքարավազը մի քիչ հարում ենք։
Ավելացնում ենք թթվասերն ու կրկին հարում ենք։
Ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը և թեթևակի հարում ենք։
Ձեռքերի օգնությամբ ստացված զանգվածը վերածում ենք խմորագնդի և 20-30 րոպե պահում ենք սառնարանում։
Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար թթվասերը, շաքարավազը, ալյուրը, ձուն և վանիլային շաքարավազը լցնում ենք առանձին տարայի մեջ ու հարում ենք։
Ելակը բաժանում ենք 4 մասի։
Խմորը բացում ու դնում ենք 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ՝ տարածելով նաև ձևամանի պատերին։
Լցնում ենք ելակը։
Այնուհետև լցնում ենք մեր պատրաստած կրեմանման զանգվածը և թխում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա մատուցում ենք։
Ավելացնում ենք թթվասերն ու կրկին հարում ենք։
Ավելացնում ենք ալյուրն ու փխրեցուցիչը և թեթևակի հարում ենք։
Ձեռքերի օգնությամբ ստացված զանգվածը վերածում ենք խմորագնդի և 20-30 րոպե պահում ենք սառնարանում։
Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար թթվասերը, շաքարավազը, ալյուրը, ձուն և վանիլային շաքարավազը լցնում ենք առանձին տարայի մեջ ու հարում ենք։
Ելակը բաժանում ենք 4 մասի։
Խմորը բացում ու դնում ենք 22 սմ տրամագծով ձևամանի մեջ՝ տարածելով նաև ձևամանի պատերին։
Լցնում ենք ելակը։
Այնուհետև լցնում ենք մեր պատրաստած կրեմանման զանգվածը և թխում ենք 30-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա մատուցում ենք։
Այս նրբահամ ու թեթև պիրոգը կարող եք ձեր նախընտրած ըմպելիքների հետ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել