Բաղադրիչներ

  • միս խոզի - 600 գր (աղացած)
  • դդմիկ ցուկինի տեսակի - 1 հատ
  • տաքդեղ - 1 հատ
  • կոճապղպեղ (имбирь) - 1 ճ/գդ
  • սխտոր - 2-3 պճեղ
  • տաքդեղ չիլի - 1 հատ
  • լափշա - 150 գր (չինական)
  • սոխ կանաչ - ըստ ճաշակի
  • քունջութ - ըստ ճաշակի
  • Սոուսի համար՝
  • քացախ խնձորի - 3 ճ/գդ
  • սոյայի-սոուս - 5 ճ/գդ
  • շաքարավազ - 3 ճ/գդ
  • օսլա (крахмал) եգիպտացորենի - 1 թ/գդ

Պատրաստման եղանակ

Լափշան խաշում ենք այնպես, ինչպես ցուցված է փաթեթավորման վրա: Ջուրը թափում ենք, լափշան լվանում ու թողնում քամվի: Կաթսայի մեջ խառնում ենք սոուսի բաղադրիչները: Ցուկինին ու տաքդեղը խորանարդաձև կտրատում ենք, իսկ սոխը, սխտորը, կոճապղպեղն ու չիլի տաքդեղը մանրացնում:
Խորը կաթսայի մեջ ուժեղ կրակի վրա տաքացնում ենք 2 ճ/գդ բուսայուղ: Մի քանի անգամով տապակում ենք աղացած միսը և լցնում կաթսայի մեջ:
utest-lavashov-axacac-msov-1
Անհրաժեշտության դեպքում ձիթայուղ ենք ավելացնում, բայց կրակը չենք թուլացնում: Թավայի մեջ լցնում ենք ցուկինին ու քաղցր տաքդեղը և խառնելով տապակում 3-4 րոպե:
utest-lavashov-axacac-msov-2
Ավելացնում ենք սոխը, սխտորը, կոճապղպեղն ու կծու տաքդեղը:
utest-lavashov-axacac-msov-3
Խառնելով տապակում ենք ևս մի քանի րոպե: Մսի խճողակը նորից լցնում ենք թավայի մեջ, ավելացնում սոուսն ու խառնելով եփում ենք կես րոպե, մինչև սոուսը թեթևակի խտանա:
utest-lavashov-axacac-msov-4
Ավելացնում ենք լափշան ու խառնում ենք: Մատուցում ենք՝ վրան կանաչ սոխ ու նախապես բոված քունջութ ցանելով:
utest-lavashov-axacac-msov-5



Ի դեպ, աղացած մսով այս ուտեստը կարելի է պատրաստել նաև իտալական սպագետտիով։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել