Բաղադրիչներ
- կարագ - 50 գ
- եղեգնաշաքար - 165 գ
- ձու - 1 հատ
- կակաո - 25 գ
- փխրեցուցիչ - 1/3 թ/գ
- սև շոկոլադ - 50 գ
- գետնանուշ - 65 գ
- իրիս - ըստ ցանկության
- ալյուր - 125 գ
Պատրաստման եղանակը
Կարագը հալեցնում ենք, խառնում շաքարավազի հետ, ավելացնում ձուն և ձեռքի հարիչով լավ հարում:
Չոր բաղադրիչները խառնում ենք, ավելացնում ձվային զանգվածին և լավ խառնում:
Ստացվում է փափուկ ու հաճելի խմորը, որը ձեռքերին չպետք է կպչի:
Գետնանուշն ու շոկոլադը խոշոր կտրատում ենք և խառնում խմորին:
16 գնդիկ ենք ձևավորում, յուրաքանչյուրի մեջ դնում մի կտոր իրիս: Շարում ենք յուղաթղթի վրա և մի քիչ տափակացնում:
Թխում ենք 180 աստիճանում 12-15 րոպե: Թխվելուց հետո հովացնում ենք ցանցի վրա:
Ահա և վերջ:
Չոր բաղադրիչները խառնում ենք, ավելացնում ձվային զանգվածին և լավ խառնում:
Ստացվում է փափուկ ու հաճելի խմորը, որը ձեռքերին չպետք է կպչի:
Գետնանուշն ու շոկոլադը խոշոր կտրատում ենք և խառնում խմորին:
16 գնդիկ ենք ձևավորում, յուրաքանչյուրի մեջ դնում մի կտոր իրիս: Շարում ենք յուղաթղթի վրա և մի քիչ տափակացնում:
Թխում ենք 180 աստիճանում 12-15 րոպե: Թխվելուց հետո հովացնում ենք ցանցի վրա:
Ահա և վերջ:
Վերջում ավելացնենք, որ «Սնիկերս» թխվածքաբլիթը պատրաստվում և սպառվում է շատ արագ, ուստի կարելի է միանգամից երկու բաժին պատրաստել։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել